خيلي مهم است كه پدر و مادر توجه كافي به وضعيت دهاني و دنداني كودك خود داشته باشند و به طور منظم او را نزد دندانپزشك ببرند تا اگر نياز به درمان ارتودنسي باشد از همان زمان اقدام كنند. انواع ارتودنسي براي كودكان وجود دارد كه با توجه به نوع و شدت مشكل مورد استفاده قرار ميگيرند. در اين مطلب با انواع روشهاي درماني ارتودنسي كودكان آشنا خواهيد شد و تصميمگيري برايتان راحتتر خواهد بود.
انواع ارتودنسي كودكان
براي به دست آوردن بهترين نتيجه از درمان ارتودنسي بايد مشكلات را به موقع شناسايي كرد، به همين دليل ارتودنسي كودكان يك راه حل اوليه براي پيشگيري از مشكلات دنداني در آينده است.
همانطور كه در تمام درمانهاي موجود در حوزه دندانپزشكي براي بزرگسالان، هر بيمار نيازي منحصر به فرد و شخصي دارد، در كودكان نيز به همين صورت است. به همين دليل است كه انواع مختلفي از ارتودنسي براي كودكان نيز وجود دارد.
ارتودنسي پيشگيري
در ارتودنسي پيشگيري (interceptive) شاخهاي از دندانپزشكي است كه در آن متخصص ارتودنسي، رشد و تكامل دندانهاي كودك را به منظور تشخيص، پيشگيري و درمان هرگونه تغيير زير نظر دارد. بنابراين كاربرد آن هدايت صحيح رشد دندانهاي دائمي است.
شروع اين نوع از درمان ارتودنسي كودكان بايد پس از رويش اولين دندان، يعني يكي از دندانهاي ثناياي بالايي كه معمولا بين شش تا هفت سالگي رخ ميدهد، انجام شود.
ارتودنسي ثابت براي كودكان
يكي از محبوبترين و شناختهشدهترين درمانهاي ارتودنسي براي كودكان، ارتودنسي ثابت است كه بيشتر به بريسهاي فلزي معروف است. اما به لطف پيشرفت علم و فناوري انواع مختلفي از دستگاههاي ارتودنسي وجود دارد كه جايگزين خوبي براي بريسهاي فلزي هستند.
ارتودنسي محترك براي كودكان
اگر ميخواهيد مشكلات فرزندتان از نظر زيبايي و سلامت دندان با يك روش درماني كمتر تهاجمي حل شود، يك جايگزين معتبر و كارآمد ميتواند استفاده از ارتودنسي متحرك باشد. نوعي دستگاه ارتودنسي كه اين مزيت را دارد كه ميتوان آن را به راحتي و هر زماني برداشت و سپس مجدد روي دندان كودك قرار داد.
اين تكنيك به بيمار بهداشت دهان و دندان مطلوبتر و راحتتري را ارائه ميكند و در عين حال زيبايي لبخند را بهبود ميبخشد.
"اما در نظر داشته باشيد كه اين روش براي موارد پيچيدهاي كه نياز به درمانهاي تهاجميتري دارند توصيه نميشود."
ارتودنسي نامرئي براي كودكان
ارتودنسي نامرئي ديگر تنها درماني مختص بزرگسالان نيست. حتي كودكان نيز اين امكان را دارند كه از تمام مزاياي ارائه شده توسط درمان ارتودنسي نامرئي بهرهمند شوند. براي ارتودنسي كودكان به صورت نامرئي، از روشهاي ارتودنسي شفاف و متحرك (الاينرها)، ارتودنسي سراميكي و ارتودنسي لينگوال استفاده ميشود. الاينرها دستگاههايي نامرئي و كاملا قابل جابهجايي هستند و كارايي آنها دقيقا به اندازه دستگاههاي ثابت است. ارتودنسي سراميكي هم يك روش ارتودنسي ثابت نامرئي است كه تنها تفاوت آن با براكتهاي فلزي، نامرئي بودن آن است. همچنين براكتها در ارتودنسي لينگوال از بيرون كاملاً نامرئي هستند زيرا به داخل دندان متصل ميشوند تا هنگام لبخند زدن كودك ديده نشوند.
"ارتودنسي لينگوال به خاطر درصد بالايي از بيماراني كه مي خواهند مشكل دنداني خود را بدون نياز به تغيير ناگهاني زيبايي با قرار دادن براكت هاي فلزي اصلاح كنند، ابداع شد."