همه ي ما مي دانيم كه كسب و كار بين المللي مسير طولاني و پر فراز ونشيبي را طي كرده تا توانسته به مقاصد بين المللي خود برسد. درواقع براي اين كه شما بتوانيد مديريت كسب و كار خود را به سمت مرزهاي بين الملي بكشانيد مي بايست، سير طولاني و ناهمواري را طي كنيد. اما رسيدن به اين هدف، ارزش فراواني دارد، و به نوعي نتيجه دلخواه و مطلوبي را، فراسوي تجارت داخلي به شما مي دهد.
مفهموم مديريت كسب و كار بين المللي
كسب و كار هاي بين المللي، مشاغلي هستند كه خارج از مرزهاي داخلي، شعبه و دفاتري داشته،كه امور مربوط به خارج از ايران را انجام بر عهده دارند.
درواقع ممكن است كه اين شعبه هاي بين المللي، فعاليت هاي شعبه ايران را ادامه دهند و يا اينكه كه فعاليت هاي جديدي را جدا از شعبه اصلي خود، آغاز كنند.
شخصت حقوقي كسب و كارهاي بين المللي
با توجه به اينكه شعبه هاي ايراني، در خارج از ايران دفتر دارند، لذا هويت آن ها ايراني است و صرفا داراي نماينده جهت پيشبرد امور خارج از ايران خود هستند. بدين معني كه، آن شركت ايراني است، اما امور مربوط به مشتريان خارجي خود را انجام مي دهد. پس نتيجه ميگريم كه مشتريان اين نوع شركت ها صرفا در داخل ايران مشتري ندارند بلكه، مشتريان آن ها خارج از كشور هستند كه تقاضاي دريافت خدمات از شركت هاي ايراني را دارند.
چگونه يك كسب وكار خارجي را ايجاد كنيم؟
به بياني ديگر، شما مي توانيد به راحتي در ايران سكونت داشته باشيد، اما درآمد از كسب وكارتان، خارج از ايران باشد. با توجه به فضاي ديجيتال امروزي، ديگر نياز نيست كه حتما به طور مستقيم و خارج از ايران داراي دفتر و شعبه باشيد و مي توانيد از ايران نيز فعاليت هاي زيادي در حوزه كسب و كارتان انجام دهيد.
البته لازم به ذكر است كه درمورد تمامي مشاغل صدق نمي كند و يك سري از شغل ها را نمي شود بدين گونه هدايت كرد.
به طور مثال، مشاغلي مانند: رمز ارزها، مهاجرت، آنلاين شاپ هاي متفاوت و حوزه ديجيتال ماركتينگ را، مي توان تحت عنوان كسب وكار هاي بين المللي دانست.
چگونه مشتريان بين الملي داشته باشيم؟
مديريت كسب و كار بين المللي، صرفا بدين معني نيست كه شما براي جذب مشتري به خارج از ايران برويد، بلكه مي توانيد، از ابزارهاي محتلف جهت بازاريابي و تبليغ محصولات خود استفاده كيند.اين موضوع، به خصوص زماني كه در دوران بيماري كرونا هستيم به روشني قابل درك است. لازم به ذكر است كه بسياري از شركت هاي ايراني به صورت غير مستقيم فعاليت خود را در خارج از ايران، ادامه ادامه ميدهند، و بدون آن كه بخواهند براي تبليغات خود، به خارج از ايران بروند، مشتريان خارجي را سمت كالا و خدمات خودشان هدايت مي كنند.
به فرض مثال، تبيلغات و بازاريابي هايي كه از طريق پلتفرم هاي مجازي صورت مي گيرد، يكي از بهترين روش ها براي جذب مشتريان خارجي است. در واقع شما اطلاعات محصولات و خدمات خود را در فضاي مجازي به اشتراك گذاشته، و مشتريان، خود با بررسي نياز هايشان، كالاي خود را خريداري و يا از خدمات آن ها، استفاده مي كنند.
روش ديگري كه امروزه نيز كاربرد فراواني در مديريت كسب و كار بين المللي دارد، همكاري با اشخاص ايرانيست كه، خارج از ايران فعاليت مي كنند و به دو زبان نيز، مسلط هستند.
در واقع آن ها به عنوان نماينده يا بازارياب، به مديريت كسب و كار بين المللي، ارزش افزوده قابل توجه ايي و فروش بالايي را اضافه خواهند كرد.